Проверка на акт в КАТ

2 Март 2011 / 14:47  |  Автор: dkolov  | Категория: Лични  | Рубрики: Случки в моя живот

9 Октомври 2012

Статията как да се направи проверка на акт стана още по-неактуална, защото тази услуга вече се предоставя от сайта на МВР.


7 Октомври 2012

За съжаление КАТ закриха интернет сайта на който можеше да се прави проверка на акт, така че статията е малко неактуална!

Минаха 30 дни откакто ми написаха акт за каране без светлини, защото забравих да ги включа преди да тръгна пък хората от КАТ стояха на 200 метра от там където тръгнах.  Малко неприятно ама стават такива неща и взеха, че ми написаха акт за каране без светлини през зимата. Днес трябваше да си взема шофьорската книжка, разбира се след като си платя наложената глоба, ама не стана защото самия акт ми го написаха в провинцията пък актовете от там се бавели.


В КАТ е ужасно и освен плащането на глоба трябва да чакаш на нещо като ред в една зала на която има две табла показващи, кой е наред.  Изглежда много хора имат акт за нещо си защото залата беше пълна и всички седяха на едни столове сякаш са на театър. Избегах това чакане, защото след като се усведомих, че трябва да си изтегля номер от томболата на печелившите отидох на мястото за теглене на билет, а там пък пишеше че е добра идея преди да тегля какъвто и да било билет е да попитам дали пощенските гълъби все пак са долетели с моя акт от провинцията.


Оказа се че май на пощенските гълъби им е студено и заради това ще трябва да почакам до пролетта, т.е. още доста време, но на същото гише видях нещо като информация, че мога да избегна унижението да седя предварително наказан в една зала в очакване на своя акт и мога през интернет да направя проверка за състоянието на моя акт.


Възползвах се от тази услуга и така поне няма да ми се налага да ходя чак до КАТ безмислено, да не говорим че там изобщо няма място за паркиране освен ако не си платиш три лева паркинг на час - откъдето и да го погледнеш наказание след наказание и добре че напраих малка грешка да карам без светлини, защото нещата сигурно можеше и да са по-лоши.


Както се казва да чукам на дърво, но поне има възможност да се заменят пощенските гълъби с интернет и така да се псети малко време и  парникови газове също защото безмисленото ходене в КАТ за проверка на акт и плащане на глоба преди да е излязло каквото и да е решение си е повече от разточително.


Ще трява да почакам за резултата от самата проверка, но в края на кращата за никъде не бързам след като поне не вися в една зала следейки показанията на едни табла.


КОМЕНТАРИ
Няма добавени коментари!
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Заглавие:
Коментар:
Код*: Ако си човек, а не робот, въведи посочения код, за да изпратиш коментара си успешно.
АРХИВ
КАТЕГОРИИ В МОЯТ БЛОГ